Hoe ervoor te zorgen dat jouw website in hoger zoekopdrachten verschijnt

Een website is eigenlijk pas goed werkend als het ook vaak bezocht wordt door mensen. Hetzelfde als dat men eerder weet wat een logo van een bedrijf is als dit logo vaker voorbij hebben zien komen. Hoe vaker het je blikveld doorkruist, hoe eerder je iets onthoud. Nu is het met google zo dat google bij het samenstellen van de zoekopdrachten eigenlijk checkt welke websites het beste passen bij de zoekwoorden die gebruikt zijn bij de zoekopdracht. Je kunt het zien als stemmen tellen. Op deze stemmen heb je zelf invloed, maar het is niet aan te raden dit proces alleen aan te gaan. Een marketing bureau heeft hier namelijk veel verstand van waardoor de kans groot is dat je binnen een korte tijd een strategie voorgesteld krijgt die het beste past bij jouw bedrijf en website. Hier wordt kort uitgelegd wat hierbij komt kijken en wat er nodig is voor de website om hoger in de zoekresultaten van een zoekmachine te verschijnen

Backlinks

Wat zijn backlinks is een veel gestelde vraag binnen de marketing. Veel mensen die net zijn begonnen met het upgraden van hun website zijn nog onbekend met termen als backlinks en linkbuilding. Des te belangrijker is het dat daar de aandacht op wordt gelegd. Een backlink is heel belangrijk voor je website, zeker wanneer je gezien wilt worden in zoekopdracht. Backlinks zijn links die naar jouw website verwijzen op een andere site in een goed geschreven stuk tekst. Deze backlinks bij elkaar laten Google denken dat je een goede en betrouwbare site bent, waardoor je eerder omhoog wordt geplaatst in de zoekresultaten: dat is wat je wil, hoe hoger je komt, hoe sneller men gebruik zal maken van je diensten of producten.

Linkbuilding

Een onderdeel van backlinks is een linkbuilding strategie. Bij de meeste marketing bureaus kun je hiervoor een pakket krijgen, maar het is beter wanneer deze strategie op maat wordt gemaakt zodat het helemaal past bij je eigen bedrijf. Linkbuilding zorgt ervoor dat er teksten worden geplaatst met een link naar jouw bedrijf. Al deze teksten bij elkaar zijn backlinks. Een linkbuilding strategie heb je nodig om dit netwerk van backlinks op te bouwen op een efficiënte manier. Het grootste voordeel van linkbuilding is dat je website door Google wordt gezien als een site die het waard is om hogerop geplaatst te worden en dit heeft een grote invloed op het aantal klanten die je hebt.

Geef een reactie