Een warm huis, het hele jaar door

We willen het hele jaar door lekker behaaglijk kunnen genieten van de bescherming en het comfort van ons huis. Daar hoort warmte en droogte vooral bij. Maar niet ieder huis is droog of warm, of beide. In deze blog vertel ik je hoe je hiervoor kan zorgen en hoe je die warmte ook op andere manieren in je huis brengt. Lees je mee?

Alles droog en potdicht

Een goed geïsoleerd huis is de eerste stap. Als jouw huis wat ouder is, kan het zo zijn dat er aan de isolatie wat te wensen overlaat. Tijd dus om hier verandering in te brengen. Praat met een aannemer over de stappen en ervaar hoe het is om niet meer te hoeven stoken en geen tocht te voelen in de koudere maanden. Goed, het is een investering maar het zal je ook veel geld kunnen schelen omdat je niet meer hoeft te stoken.

De vormen, structuren en materialen

Maar warmte verkrijgen we op nog meer manieren dan de temperatuur in huis. Dit heeft te maken met hoe we de boel van binnen inrichten. Als jij gaat voor rechte hoeken, felle kleuren met veel wit en blauw en materialen als steen, voelt jouw huis automatisch koud aan. Ga in plaats daarvan voor ronde vormen, zacht materiaal voor kleedjes en kussens en warme kleuren zoals bruintinten. Op die manier voelt de ruimte niet alleen warmer, het ziet er ook meer uitnodigend uit.

De tuin is onderdeel van je huis

En we mogen de tuin niet vergeten. Dit is een verlengstuk van je huis, een soort kamer in de buitenlucht. Maak hier ook iets moois van met de fleurigste bloemen en een fijne zithoek. Overdek de boel met een houten overkapping. Ga in dit geval voor douglas hout geschaafd, dit is een houtsoort met een warm uiterlijk dat enorm goed tegen de elementen kan en dus zeer geschikt is voor het maken van een bouwwerk buiten, zoals bijvoorbeeld die overkapping. Je kan de overkapping laten maken maar als je handig aangelegd bent, kan je het ook zelf doen. Ga naar Pontmeyer voor het materiaal!

Oog voor de planeet

Als je jouw huis gaat verbouwen en herinrichten wil je misschien van alles kopen. Maar let wel op en kies bewust voor de juiste materialen. Zo verspil je zo min mogelijk en leg je geen grote last op de planeet. Douglashout is bijvoorbeeld een duurzame keuze. Zo dragen we allemaal ons steentje bij.

Geef een reactie