Uitgaan in België

Na een bewogen jaar vol wisselende maatregelen kunnen we weer genieten van alle horeca die ons land te bieden heeft. Even weg uit je vertrouwde omgeving en nieuwe indrukken opdoen kan je net weer die dosis energie geven om weer helemaal op te laden. Gelukkig kent België genoeg steden om gezellig uit te gaan en te genieten van een stedentrip. Wij zetten de leukste uitgaanssteden op een rij, zodat jij geen inspiratie tekortkomt voor het plannen van jouw volgende uitje!

Brugge

Dit stadje doet Middeleeuws aan, vooral dankzij de historische panden en bruggetjes. Het wordt ook wel het ‘Venetië van België’ genoemd, dankzij de vele kronkelige grachten en uitgebreide rondvaarten. Dat is dan ook direct één van de tips wanneer je deze stad bezoekt: boek een rondvaart! Zo verken je de stad vanaf het water en kan je genieten van al het moois dat deze stad te bieden heeft. Brugge leent zich daarnaast ook goed voor een stadswandeling. Bezoek het historische stadshart en rust uit op één van de gezellige terrasjes aan de Grote Markt. Als je van winkelen houdt kom je in deze stad ook niets tekort. Of je nu het liefst bij luxe winkelketens shopt, of liever de kleine vintage winkeltjes afspeurt, je vindt het allemaal in Brugge!

Namen

Wanneer je Wallonië wil verkennen is Namen een uitstekende uitvalbasis. Dit is tevens ook de hoofdstad van het Franstalige deel van België. In deze stad is veel historie terug te vinden; veel oude gebouwen en forten stammen namelijk nog uit de Middeleeuwen. Bezoek bijvoorbeeld het Citadel van Namen. Dit oude fort is goed bewaard gebleven en geeft bovendien een prachtig uitzicht over Namen. Een goede locatie om vakantiekiekjes te schieten dus! Ook zijn er tal van mooie tuinen te verkennen, zowel binnen als buiten de stad. Neem bijvoorbeeld de Tuinen van Annevoie, dit park bevindt zich net buiten Namen en is voorzien van de enige watertuinen van België. Na een dagje bezienswaardigheden bezoeken wil je natuurlijk ook even bijtanken. Dat doe je bij één van de gezellige restaurants of cafés, onder het genot van een verfrissend drankje. In deze stad kun je natuurlijk speciaalbiertjes en cocktails naar hartenlust drinken. Let er wel op dat jouw drinkgedrag binnen de perken blijft. Doe bij twijfel een alcoholisme test, zodat je indien nodig de juiste hulp kunt krijgen bij een alcoholverslaving.

Geef een reactie