3 Tips om je kinderen makkelijk aan te kleden

Het hebben van kinderen kan een geweldige aanvulling zijn op je leven, maar dit voelt misschien niet altijd zo. Soms kunnen kinderen nou eenmaal het bloed onder je nagels vandaan halen. Toch moet jij als volwassene altijd rustig en kalm blijven, maar wij begrijpen dat dit niet altijd even makkelijk is. Ouders zijn eigenlijk superhelden zonder cape, maar ook superhelden kunnen soms niet al het werk alleen aan en krijgen vaak hulp. Het is dan ook helemaal niet erg als jij als ouder zo nu en dan wel eens wat tips kunt gebruiken wat betreft je kinderen. Iets waar veel ouders vaak mee stoeien is het aan- en uitkleden van de kinderen. Dit kan vaak nog erg stroef en langzaam gaan en dit vergt veel tijd en moeite. Om je hier een klein beetje mee te helpen hebben wij een aantal tips waar je rekening mee kunt houden als jij merkt dat het aankleden nog niet altijd even lekker gaat.

1. Kies een vaste volgorde

Wanneer je kinderen helpt bij het aankleden dan is het slim om hier elke keer een vaste volgorde in te hebben. Door altijd een bepaalde volgorde aan te houden merken kinderen een bepaalde structuur. Als je bijvoorbeeld elke dag begint met de sokken en eindigt met het shirt dan herkennen kinderen deze volgorde na een tijdje en zo kunnen ze makkelijker meewerken. Als jij dan net de sokken aan hebt gedaan weet je kind door de volgorde al dat daarna misschien de broek aan de beurt is en zo kan alles een stuk sneller en soepeler verlopen zonder dat dit veel moeite kost.

2. Zorg dat je genoeg tijd hebt

Het hebben van haast is nooit fijn, maar zeker niet wanneer je een kind moet aankleden. Kinderen zijn af en toe nou eenmaal erg goed in het tegenwerken van alles wat jij probeert te doen. Dit kan erg frustrerend zijn en zeker als je maar weinig tijd hebt. Om een beetje de rust te kunnen bewaren is het daarom slim om te zorgen dat je gaat aankleden met nog veel tijd over.

3. Laat kinderen meedenken

Als je kleding gaat kopen of gaat uitkiezen voor je kind dan is het leuk om ze mee te laten denken wanneer de kinderen hiertoe in staat zijn. Je kunt bijvoorbeeld samen een kijkje nemen naar de kleren van dsquared. Dsquared kids heeft super leuke kleding waar je kind zich echt fijn in kan voelen. Neem dus samen eens een kijkje en luister naar wat je kind graag zou willen dragen.

 

Geef een antwoord