Een vleeswaren bewaardoos zorgt voor minder verspilling

Het is tegenwoordig wel heel gemakkelijk om je vleeswaren goed te bewaren, tenminste dat zou je denken. Met alle "hersluitbare" verpakkingen die je nu in de winkels vindt. Maar hoe vaak gebeurt het je niet dat je zo'n "handige" verpakking opent en deze per ongeluk veel te ver openscheurt? Dan is direct het hele idee achter het hersluitbaar verloren gegaan. Je kunt dan veel beter kiezen voor een vleeswaren bewaardoos. Zo'n vleeswaren bewaardoos sluit luchtdicht af en deze past heel mooi in je koelkast. Zo kun je niet alleen precies zien welke vleeswaren je nog in huis hebt, maar kun je deze ook goed vers bewaren.

Een vleeswaren bewaardoos kan je veel geld besparen

Wanneer je een vleeswaren bewaardoos aanschaft is dat, misschien, even een investering. Maar wel een die zich dubbel en dwars terugbetaalt. Het is niet alleen zo dat je precies weet wat je nog in huis hebt, maar je kunt je vleeswaren ook een stuk langer vers houden in een vleeswaren bewaardoos. Je kunt er, om zeker te zijn van de juiste houdbaarheidsdatum, met een afwasbare stift de datum opschrijven. Zo gooi je minder weg en zul je flink besparen. Ook kaas en zelfs vis kun je in deze bewaardozen bewaren. Deze bewaardozen zijn eigenlijk bespaardozen!

Hoe gebruik je deze bewaardozen goed?

In de vleeswaren bewaardoos kun je de vleeswaren het best zonder verpakking bewaren. Natuurlijk is het dan wel van belang dat de doos goed schoon is voor je er (rauwe) vleeswaren in gaat bewaren. Je kunt de bewaardozen gemakkelijk in de vaatwasser afwassen. Maar ook op de hand kan natuurlijk. Het grote voordeel van dit kunststof is dat het niet poreus is. Er zullen dus geen vleessappen in het kunststof trekken. Hierdoor is de bewaardoos weer volkomen veilig voor gebruik nadat deze is afgewassen. 

Wat heeft Mepal nog meer voor producten?

De kunststof producten van Mepal zijn van zeer goede kwaliteit. Je kunt er vele jaren plezier van hebben. Zo kun je online een waterfles aanschaffen, maar ook verschillende soorten brooddozen, kaasdozen, diepvriesbakjes en nog veel meer. Ook voor het droog bewaren van koffie en thee kun je hier terecht. Alle soorten waterflessen, drinkbekers, bewaardozen en diepvriesbakjes zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Zo kun je je koelkast, vriezer en voorraadkast net zo inrichten als je zelf wilt. Als alles hetzelfde is dan ziet het er direct een stuk opgeruimder uit. Je kunt tape of afwasbare stift gebruiken om de inhoud te beschrijven en de houdbaarheidsdatum aan te geven.

Geef een reactie