De lente items van 2022

De lente is hier en dat zien we meteen aan het weer. We hebben al prachtige dagen gehad waarbij de temperatuur bijna zomers leek. Maar nu ineens sneeuwt het weer. Maart roert zijn staart en april doet wat die wil, zullen we maar zeggen. Maar hoe kleed je je daar nu op? In deze blog vertel ik je over dé lente items van dit moment. Lees je mee?

Stemmig met kleur

We zien op dit moment veel donkere kleuren. Dat is een beetje in strijd met wat we normaal zien, namelijk kleurtjes, pasteltinten etc. maar nu zien we veel zwart. Is er dan helemaal niks kleurrijks aan? Jawel! Al dat zwart zien we op dit moment doorbroken worden door een felgekleurd item aan de outfit toe te voegen. Dat item steelt de show. En zo is het misschien niet een regenboog aan kleur maar gaan we iets geleidelijke van de donkere wintermode naar de lichte en gekleurde zomermode.

Lichte stoffen, losse modellen

Omdat het weer warmer wordt, is het uiteraard ook handig om na te denken over de praktische kant van de kleding die je draagt. Zo is het met warm weer fijn als je kleding je niet verstikt en juist wat verkoeling biedt, losjes rond je lijf hangt. Daarom kiezen we in de warmere seizoenen vaak voor luchtige stoffen zoals zijde en linnen. Wissel dit af met katoen voor de koudere dagen of bouw je outfit op met laagjes zodat je altijd wat hebt om aan of uit te trekken als het weer ineens omslaat.

Oude klassiekers

Uiteraard zien we ook deze lente weer oude klassiekers op straat. Niet omdat er geen nieuwe mode op de markt is maar omdat bepaalde kledingstukken, modellen en stijlen gewoon niet uit de mode gaan. Zoals een mooi poloshirt bijvoorbeeld. Dit item kan je op allerlei manieren stylen, chic en casual. Het is luchtig maar met een jasje eroverheen staat het ook goed. Perfect dus voor dit wisselende weer.

Ook voor de schoen

En vergeet ook niet om te kijken naar je schoenen. Ga je voor een stoere laars deze lente of een klassieke witte gymp? Met je keuze in schoeisel til je jouw outfit weer naar een ander niveau en voeg je er een beetje extra van jouw smaak aan toe. Eén ding is in ieder geval zeker: je sneeuwboots mogen weer de kast in. Of nee, toch niet! Ach, het wisselt zo erg. Misschien kun je die ook nog maar beter even laten staan.

Geef een reactie