Een hypotheekadviseur kan je écht helpen!

Een nieuw huis is niet zomaar gekocht. Je moet, om te beginnen, eerst een huis zien te vinden dat je wilt kopen. Maar er is meer. Je zult moeten bepalen hoeveel hypotheek je kunt krijgen om het huis te kunnen kopen. Je kunt dit proberen zelf uit te zoeken, maar het is, wellicht, verstandiger om een fijne hypotheekadviseur in de arm te nemen. Hij of zij weet precies wat de mogelijkheden zijn voor jouw specifieke situatie. De hypotheekadviseur legt je uit wat de termen die je tegenkomt allemaal betekenen en hoe je bepaalde informatie moet interpreteren. Want als leek een huis kopen, dat valt nog lang niet mee!

De hypotheekadviseur staat voor je klaar

Bij het kopen van een huis of bij het informeren naar de mogelijkheden van een hypotheek voor verbouwing kun je wel wat hulp gebruiken. Dat gaat niet alleen over de terminologie, maar ook over het berekenen van wat je kunt lenen. Daar komt namelijk wat meer bij kijken dan alleen maar te kijken naar de huidige inkomsten en uitgaven. Ook je schulden en betalingsregelingen en die van je partner zullen moeten worden meegenomen in deze berekeningen. Alleen op die manier is goed te bekijken wat je kunt lenen én wat je iedere maand moet gaan betalen.

En wat denk je van de hypotheekrente?

Er zijn nogal wat ideeën over hypotheekrente. Je buren zullen een bepaalde mening hebben, je vrienden weer een andere en, je ouders, je raadt het al, die hebben nog weer een andere mening. Maar al die meningen doen er niet toe. Het gaat om jouw hypotheek, om jouw toekomst. En dus is het verstandig om de verschillende mogelijkheden eens door te nemen met je hypotheekadviseur. Je komt er dan pas achter welke hypotheekvorm geschikt is voor jouw specifieke situatie. Je komt daar écht pas achter wanneer je een goed gesprek aangaat en de verschillende opties op papier voor je ziet.

Een hypotheek is niet voor even

Je sluit geen hypotheek af zoals je een broodje koopt. Een hypotheek is voor de langere tijd, voor je toekomst. Het is dus niet verstandig om daar al te licht over te denken. Je moet ook denken aan allerlei zaken waar je niet aan wilt denken. Wat als jij of je partner komt te overlijden? Wat als jij of je partner zonder werk komt te zitten? Wat als één van jullie arbeidsongeschikt raakt? Geen leuke onderwerpen, maar wel heel belangrijk om mee te nemen.

Geef een reactie