De ‘uit-huis-checklist’ blog!

Je gaat uit huis! Dat is een hele stap! Misschien is dit je eerste keer of heb je het al een keer geprobeerd en ga je er nu nog een keer voor, wat het ook is, er komt behoorlijk wat bij kijken. Op internet kan je tal van lijsten vinden die vol staan met de dingen die je niet mag vergeten. Maar daar staat dan ook alles in en soms ben je alleen op zoek naar de basis. In deze blog vertel ik je die. Lees je mee?

Voor de keuken

In de keuken heb je uiteraard borden, bestek en bekers nodig. Als je voor vier personen genoeg hebt, is dat een goede start. Verder is een steelpannetje, zijn twee koekenpannen en is een spatel enorm handig. Als je iets meer hebt, kan je makkelijker ingewikkelde gerechten maken maar dit is een goede basis. Een mengkom mag ook niet ontbreken, evenals twee setjes hand- en theedoeken.

En de badkamer

In de badkamer is het handig dat je natuurlijk je eigen toiletartikelen hebt. Maar daarnaast is een set van vier handdoeken aan te raden. Nu denk je misschien: vier, is dat niet te veel? Uit eigen ervaring kan ik spreken dat het fijn is om wat extra’s te hebben op dit vlak. Zorg ook voor een toiletpapier houder en een kastje voor je toiletartikelen. Ook de wc-borstel mag niet vergeten! En dan kan ik de badmat ook nog wel noemen, maar of dat een basisding is?

Voor de slaapkamer

Een slaapkamer is geen slaapkamer zonder een bed. Hoe groot dat moet zijn en hoe je het op wilt maken, is aan jou. Daarnaast heb je ook een plek nodig voor je kleding en is een nachtlampje fijn als je ’s avonds nog wilt lezen of niet uit bed wilt om het grote licht uit te doen.

En alles daarbuiten

Nu heb ik een eventuele tuin of zelfs een woonkamer nog niet eens genoemd. Maar je ziet al dat de basis heel summier kan zijn. Wanneer je op jezelf gaat wonen, ben je ook meer op jezelf aangewezen. Dit geldt ook voor het vervoer. Wil je een simpele en betaalbare manier van vervoer? Ga dan een fiets kopen! Alles in Nederland is goed aan te fietsen of vul je reis aan met het OV. Door te fietsen in plaats van te lopen, scheelt het reizen je een hoop tijd en al helemaal geld als je het weer vergelijkt met een auto!

Geef een reactie