Dé tips voor een fijn uitlaatrondje

Het hebben van een hond vergt natuurlijk de nodige verzorging. Maar je krijgt er dan ook een hoop plezier voor terug. Een onderdeel van de verzorging is het bieden van lichaamsbeweging. Voor de meeste honden zijn dat de dagelijkse wandelingen. In deze blog vertel ik je hoe je het meeste maakt van deze wandelingen, voor jouzelf en de hond. Lees je mee?

Pas het aan op de hond

Ieder baasje is anders en dat geldt ook voor iedere hond. Voor sommige honden is het maken van een wandeling noodzakelijk omdat ze graag lang lopen en veel willen snuffelen. Maar het kan ook maar zo zijn dat jouw hond gestimuleerd wordt als je een bal of een stok meeneemt om te gooien tijdens de wandeling. En als jouw hondje iets mankeert, pas daar dan de wandeling op aan, door het rondje bijvoorbeeld korter te maken.

Tijd voor training

Een wandeling is een moment van samenzijn met je hond. Het is enorm zonde als je die tijd niet neemt en je af laat leiden door muziek op te zetten of iets dergelijks. Je bent dan ook minder alert en dat zal je merken aan je hond. Die luistert dan misschien minder goed. De wandeling is een goede tijd om tussendoor te trainen met je hond, je kan nieuwe dingen uitproberen en ook oude commando’s herhalen. Dit hoeft niet gedurende je hele wandeling maar neem er soms een momentje voor.

Goed materiaal

Voor een wandeling heb je het één en ander nodig. Als je niet in de bergen of iets dergelijks gaat lopen, zijn ‘gewone’ schoenen voor jouzelf over het algemeen genoeg. Maar voor de hond is het wel handig om een stevige hondenriem te hebben en een passende halsband. Een hondenhalsband hoort te rusten op de hals van de hond en niet op de schouders. Wanneer de halsband op de schouders van de hond valt, zal deze meer geneigd zijn om te gaan trekken.

Ontdek een nieuwe plek

Nog een manier om de wandelingen leuk en vernieuwend te houden, is om de tijd een nieuwe plek uit te kiezen voor je wandelingen. Kijk op internet naar leuke wandelgebieden in de buurt en rijd desnoods een stukje met de auto. Niet alleen is dit voor jezelf leuk maar ook de hond zal het prikkelend vinden om zo nu en dan ergens anders te lopen en andere dingen te zien en geurtjes te ruiken.

Geef een reactie