Welke vaccinaties zijn verstandig om te nemen voor een reis buiten Europa?

Het kan voorkomen dat je op korte termijn besluit een vakantie te gaan plannen buiten Europa. Naast het regelen van een visum is het ook verstandig om aandacht te besteden aan vaccinaties. Doe je dit namelijk niet, dan bestaat de kans er dat je enorm ziek wordt en dat wil je absoluut voorkomen. Ben jij benieuwd tegen welke ziektes het aan te raden is om een vaccinatie te nemen? Stop dan met browsen en lees eerst deze pagina voordat je verder gaat zoeken op het internet.

Vaccinatie tegen hepatitis

Een van de meest voorkomende ziektes in het buitenland is hepatitis a en hepatitis b. Het is daarom aan te raden om een vaccinatie te nemen tegen deze ziektes. Het voordeel is dat als je eenmaal een vaccinatie voor beide hebt genomen, je voor de komende twintig jaar beschermd bent tegen deze ziekte. Daarnaast is het ook goed om te benoemen dat deze vaccinatie doorontwikkeld is en dat er bijna geen bijwerkingen zijn. Benieuwd naar meer informatie over deze vaccinatie? Raadpleeg dan een specialist op reisvaccinaties zodat je een goede keuze zult maken.

Vaccinatie tegen buiktyfus

Een ander vervelende ziekte die je kan oplopen op vakantie in het buitenland is buiktyfus. Als je te maken krijgt met deze ziekte kun je extreem ziek worden en uiteindelijk overlijden er ook genoeg mensen aan. Het is met dit in je achterhoofd altijd verstandig om een vaccinatie te nemen zodat je de schade kunt beperken en deze ziekte kan voorkomen. Hierbij is het aan te raden om eerst te kijken of buiktyfus daadwerkelijk heerst naar het land waar je naar toe gaat. Is de risico niet aanwezig, dan is het niet nodig om een vaccinatie te halen.

Het nemen van een vaccinatie tegen corona

Tot slot is het aan te raden om een vaccinatie tegen corona te nemen als je besluit op vakantie te gaan buiten Europa. De reden is namelijk dat in landen in Azië streng controleren of je een vaccinatiebewijs hebt. Mocht je dit niet hebben, dan bestaat de kans er dat je niet in bepaalde gebieden mag komen en dat is natuurlijk erg zonde. Het is daarom altijd goed om een overzicht online te raadplegen waarin vermeld staat of het noodzakelijk is om een vaccinatiebewijs tegen corona te hebben in het land waar je heengaat.

Geef een reactie