Slaapkamer inrichten

Je slaapkamer is de plek waar je dag start en eindigt. Het is dan ook belangrijk om je hier fijn te voelen. Dat kun je deels bereiken met de inrichting. Kies voor een stijlvol en comfortabel bed, denk na hoe je spullen zal opbergen en creëer een knus hoekje. Doe hieronder inspiratie op voor je nieuwe slaapkamer. 

Beddenjacht

De eerste stap in het inrichten van je nieuwe slaapkamer, is de beddenjacht. Er zijn veel verschillende soorten bedden. Allereerst moet je kiezen tussen een een- of tweepersoonsbed. Of ga je toch liever voor een twijfelaar? Wanneer je hieruit bent, ga je natuurlijk op zoek naar een bed dat bij jouw stijl past. Populair zijn metalen bedden. Hierbij kan je gaan voor klassiek of robuust. De eerstgenoemde zet een romantische sfeer neer met de gebogen spijlen. Dit terwijl een robuust metalen bed meer richting een industriële sfeer gaat. Ook is een gestoffeerd bed een aanrader. Deze stralen warmte en rust uit. Of ga je toch voor een boxspring? Deze bedden bieden optimale comfort en zijn tevens een mooi meubelstuk. Als laatste kun je gaan voor een bed met opbergruimte. Naast heerlijk slapen, kun je het bed ook gebruiken om rommel op te bergen. 

Opbergruimtes

Bedden met opbergruimtes zijn natuurlijk de ideale oplossing voor het voorkomen van rommel op je slaapkamer. Toch zijn er meerdere manieren om je kamer netjes opgeruimd te houden. Het is de kunst om creatief om te gaan met de ruimte die je hebt. Denk bijvoorbeeld aan een televisiekast die ruimte biedt voor tijdschriftmanden. Ook zijn er unieke stalenboekenhouders die je aan de muur kan hangen. Ze vallen niet op, maar zorgen er wel voor dat je boeken op een creatieve manier opgeruimd kunnen worden. Uiteraard is het ook goed om na te denken over wat voor kast je wilt. Heb je een ruimer budget? Overweeg dan om een kast in te bouwen. Op die manier verlies je geen vierkant meters op je slaapkamer aan opslag van kleding en andere spullen in kasten. 

Knus hoekje

Ben je blij met je nieuwe bed, opbergruimtes en raambekleding? Dan is het de hoogste tijd om een knus hoekje te creëren. Dit is namelijk nog het enige wat ontbreekt. Iets waar niet altijd iedereen direct aan denkt bij het inrichten van knus hoekje in de slaapkamer, is de raambekleding. Voor welke raamdecoratie ga jij? Kies je voor rolgordijnen, verticale lamellen, plisse gordijnen of toch jaloezieën? Er zijn verschillende mogelijkheden. Ook is het een leuk idee om lichtjes te hangen in je kamer en een zitzak te plaatsen in een open hoek. Zo krijgt je kamer een warme en gezellige uitstraling. 

Geef een reactie