Regel ook een energielabel voor jouw woning

Voor woningen is het tegenwoordig verplicht om In het bezit te zijn van een energielabel. Dankzij een energielabel is het mogelijk om bij een gebouw aan te geven hoe zuinig het gebruik van energie zal zijn. Aangezien dit een grote rol zal spelen bij het kopen of huren van een woning is het belangrijk om dit goed aan te geven bij een gebouw. Sinds vorig jaar is het dan ook volgens de wet verplicht om een energielabel aan te kunnen geven. Het regelen van een energielabel is dus noodzakelijk. Gelukkig is het niet al te ingewikkeld om een energielabel voor jouw woning of bedrijfspand aan te gaan vragen. Vooral wanneer je een woning wilt gaan verkopen of verhuren is het verstandig om een energielabel aan te vragen. Ook kan je er dan voor kiezen om jouw huidige energielabel te vernieuwen. Hierdoor weet je zeker dat het nieuwste energielabel gekoppeld wordt aan het gebouw.

 

Het energielabel

Een energielabel voor het ingedeeld op verschillende niveaus. Bij het energielabel wordt er gekeken hoe zuinig jouw woning gebruik gaat maken van energie. Het energiegebruik speelt dan ook de grootste rol bij het vaststellen van een energielabel. Bij het energielabel zullen letters van G tot en met A op gaan lopen. Daarbij is de letter A een woning met een zuinig energiegebruik. Bij Label-Up Energielabels kan je het energielabel voor jouw woning bijvoorbeeld gaan aanvragen. Zo kan je ook met jouw woning op zoek gaan naar een nieuwe energielabel. Op het gebied van de zuinigheid van het energiegebruik binnen de woning wordt er gekeken naar verschillende factoren. Dit bedrijf zal dan ook tips kunnen geven waardoor je jouw woning zuiniger kan gaan maken en dus een betere score kan krijgen op het gebied van de energielabels.

 

Simpel aan te vragen

Het aanvragen van een nieuw energielabel is niet al te ingewikkeld. Je kan dan ook online op zoek gaan naar een nieuw energielabel dat je handig aan kan vragen. Daarbij zal je binnen een paar dagen al jouw nieuwe energielabel kunnen krijgen. Hierdoor zal je dus niet weken te hoeven wachten op een nieuw energielabel. Een energielabel binnen 1 dag aanvragen zal ook tot de opties behoren. De kosten voor het aanvragen van een energielabel zullen verschillen per soort woningen. Voor een appartement zal je bijvoorbeeld een andere prijs gaan betalen dan wanneer je voor een geheel woonhuis een energielabel wilt aanvragen. Het is in ieder geval voor elke variant van een woning mogelijk om jouw nieuwe energielabel aan te gaan vragen. 

Geef een reactie