Op vakantie naar Egypte

Op zoek naar een mooie, culturele vakantie? Egypte is een prachtig land met een rijke geschiedenis, adembenemende woestijnlandschappen en natuurlijk de wereldberoemde piramides. De piramides van Gizeh zijn een absolute must-see, en ook kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Luxor, waar je de indrukwekkende tempels van Karnak en Luxor kunt bewonderen. Een boottocht over de Nijl is ook een hele bijzondere ervaring. Het is verstandig om je vooraf in te lezen op bepaalde onderwerpen, denk hierbij aan verblijf, visum en vaccinaties Egypte.

Visum en gezondheid

Als Nederlander heb je een visum nodig om Egypte binnen te komen. Dit visum kun je vooraf aanvragen bij de ambassade van Egypte in Nederland, of bij aankomst op het vliegveld in Egypte. Houd er rekening mee dat het visum bij aankomst duurder is dan wanneer je het vooraf aanvraagt. Daarnaast moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn na je vertrek uit Egypte.

Er zijn geen verplichte reisvaccinaties voor Egypte, maar het wordt wel aanbevolen om inentingen te halen tegen hepatitis A en DTP. Het is verstandig om hierover advies in te winnen bij een arts of bij de GGD. Verder is het belangrijk om je goed voor te bereiden op het verblijf in een land met een andere gezondheidszorg dan je gewend bent. Zorg ervoor dat je een goede reisverzekering hebt en neem voldoende medicijnen mee als je die gebruikt.

Openbaar vervoer en verblijf

In Egypte kun je gebruik maken van taxi's en bussen om je te verplaatsen. Het is verstandig om vooraf de tarieven af te spreken, omdat taxi's vaak geen meter hebben. Het is ook mogelijk om een auto te huren, maar houd er rekening mee dat het verkeer chaotisch kan zijn en dat de wegen niet altijd even goed onderhouden zijn. Wij raden aan, als je in dezelfde stad of streek blijft, alles met openbaar vervoer en taxi's te doen.

Er zijn in Egypte tal van accommodatiemogelijkheden, van eenvoudige hostels tot luxe resorts. Vaak zijn de kleine hostels al een waar sprookje om in te verblijven.Met de authentieke, kleurrijke uitstraling waan je jezelf door een hele andere wereld. Het is dus niet altijd nodig om een duur hotel te boeken. Lees je hierover wel vooraf goed in, en kijk naar de recensies. Het is verstandig om je accommodatie vooraf te boeken, zodat je zeker weet dat je een plek hebt om te verblijven. Houd er rekening mee dat de prijzen in het hoogseizoen hoger kunnen liggen en dat sommige accommodaties snel volgeboekt zijn. 

Geef een reactie