Laminaatvloeren: eenvoudig te onderhouden én sfeervol

Wil je een vloer die gemakkelijk bij te houden is? Kies dan voor een laminaatvloer! Laminaatvloeren zijn namelijk onderhoudsarm, waardoor ze erg geschikt zijn als woningvloer. In dit blog lees je alles over laminaatvloeren: wat is het, wat zijn de voordelen en waar moet je op letten als je er één koopt? Daarnaast geven we ook nog een alternatief: visgraat vloer.

Wat is een laminaatvloer?

Een laminaat vloer is een kunststof vloer met een toplaag van houtvezelplaat. Deze toplaag geeft de vloer het uiterlijk van echte houten vloer, maar is veel goedkoper en makkelijker te onderhouden. Laminaatvloeren zijn er in allerlei verschillende soorten en designs, dus er is altijd wel eentje die bij jouw smaak past!

Waarom voor een laminaatvloer kiezen?

Er zijn allerlei verschillende soorten vloeren, maar toch is laminaat één van de populairste opties. Dat komt omdat laminaatvloeren heel veel voordelen hebben:

  • Laminaatvloeren zijn onderhoudsarm: je hoeft ze alleen af en toe even te stofzuigen of dweilen.
  • Laminaatvloeren zijn makkelijk te leggen: je kan het namelijk gewoon over de oude vloer heen leggen.
  • Laminaatvloeren zijn duurzaam: ze kunnen wel tot 20 jaar meegaan.
  • Laminaatvloeren zijn hygiënisch: ze voorkomen bijvoorbeeld dat stof en pollen in je huis komen.

Waar moet je op letten als je een laminaatvloer koopt?

Als je een laminaatvloer gaat kopen, is het belangrijk om even goed na te denken over welke soort voor jou geschikt is. Er zijn namelijk allerlei verschillende soorten laminaat, met elk hun eigen voor- en nadelen. Zo is er bijvoorbeeld kliksysteem laminaat. Dit type laminaat is heel makkelijk zelf te leggen, omdat je de plankjes gewoon in elkaar klikt. Een andere optie is houtvezelplaatlaminaat. Dit soort laminaat is wat steviger dan kliksysteemlaminaat, waardoor het minder snel beschadigd raakt.

Een andere optie is een visgraat vloer

Visgraatvloeren zijn een alternatief voor laminaat- of houten vloeren. Visgraatvloeren zijn namelijk ook onderhoudsarm en makkelijk te leggen. Daarnaast geven ze je huis ook nog eens een sfeervolle en klassieke uitstraling. Het nadeel van visgraatvloeren is wel dat ze iets duurder zijn dan bijvoorbeeld laminaatvloeren. Maar als je het geld ervoor hebt, is een visgraatvloer zeker de moeite waard!

Kortom: wil je een onderhoudsarme vloer die gemakkelijk te leggen is? Kies dan voor laminaat- of visgraatvloeren. Neem rustig de tijd om alle opties te bekijken en kies vervolgens de vloer die het beste bij jouw wensen past.

Geef een reactie