Alles over de heftruck

Iedereen weet tegenwoordig wel wat een heftruck is. En er is een grote kans dat jij voor jouw bedrijf op zoek bent naar een goede heftruck voor een net zo goede prijs. Een klein karretje dat een enorme kracht heeft en dus zo een hoop werk, letterlijk, uit je handen tilt? Dat kan op een hoop plekken ingezet worden? In deze blog vertel ik je alles over de heftruck, de verschillende soorten en waar je ze kunt kopen. Lees je mee?

Waarvoor te gebruiken

Een heftruck is eigenlijk bedoeld voor het ‘heffen’ van dingen. In plaats van zelf rond te lopen met een krat, kan je een heftruck volladen met meerdere pallets en zo alles in één keer verplaatsen. Dat scheelt een hoop tijd en moeite. Door deze multi inzetbare functie is de heftruck binnen een hoop bedrijven van belang, of het nu in een magazijn is, een tuinbedrijf of in de bouw.

Van de vorkheftrucks tot de ruwterreinheftrucks…

Er zijn namelijk ook verschillende soorten heftrucks. Zo heb je de meest bekende, de vorkheftruck. Doordat het gewicht van iets zwaars, zoals een volgeladen pallet op de twee lepels leunt, die je onder of in een pallet schuift, kan het zo makkelijk opgetild en verplaatst worden. Maar er is ook een ruwterreinheftruck. Deze doet in feite hetzelfde maar is gemaakt voor wegen die ongelijk zijn of er helemaal niet zijn. Heel handig in de (tuin)bouw dus.

…en van de meeneemheftrucks tot de vierwegheftrucks

Een meeneemheftruck is weer heel handig als je veel op verschillende locaties werkt en de heftruck dus eigenlijk steeds moet verplaatsen. Een meeneemheftruck, je raadt het al, is zo ontworpen dat je hem makkelijk mee kan nemen. Je hangt hem zo achter de vrachtwagen en klaar is kees! Misschien heb je ook weleens gehoord van de vierwegheftrucks. Dit zijn de perfecte heftrucks voor in de magazijnen. Je hoeft met de vierwegheftruck namelijk geen bochten te maken omdat de wielen vier kanten op gedraaid kunnen worden en de wagen dus zowel voorwaarts, zijwaarts en achterwaarts kunnen bewegen.

Zo gevonden op Trucks.nl

Al enthousiast? Natuurlijk! Een heftruck kan de perfecte aankoop zijn voor jouw bedrijf. Maar waar vind je zo’n ding? Nou op Trucks.nl kan jij zo een heftruck kopen. Kijk naar de heftrucks die worden aangeboden en stuur de verkoper een berichtje als je een model ziet waar je in geïnteresseerd bent. Vandaar wijst het proces zich vanzelf, makkelijker kan niet!

Geef een reactie